Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه کتاب و ادبیات ـ آزاده لرستانی: در عصر یکی از روزهای پایانی سی‌ و سومین نمایشگاه کتاب راهی نمایشگاه می‌شوم تا وضعیت غرفه‌های ناشران دفاع مقدس را از نزدیک ببینم. از درب اصلی ساختمان نمایشگاه غرفه ناشران عمومی وارد می‌شوم. دریای بیکرانی از ناشران عمومی در راهروهای مختلف در پیش رویم قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  


مهدی محمدخانی، مدیر انتشارات روایت فتح

روایت یک جانباز شیمیایی از بهشت اروپا!

از آنجایی که هدفم تهیه گزارش درباره کتاب‌های دفاع مقدس است، به سوی غرفه روایت فتح می‌روم. غرفه‌ای که مخاطبان زیادی دارد و بیش‌تر جمعیت آن جوانان دهه هشتادی هستند. در کنار این غرفه با مهدی محمدخانی، مدیر انتشارات روایت فتح به گفت‌وگو می‌نشینم. 

او با اشاره به انتشار کتابی با عنوان «سردار سربلند» با موضوع سردار شهید سیدمحمد حجازی در فروردین ماه جاری می‌افزاید: در مدت برگزاری نمایشگاه از پنج اثر جدید روایت فتح رونمایی شده است؛ از جمله کتاب «از بوانات تا اوپسالا» مربوط به یک جانباز شیمیایی که برای درمان به خارج از کشور رفته است، کتاب «پله‌ها تمام نمی‌شدند» زندگینامه شهید مدافع حرم مهدی نعمایی، کتاب «داوت»، کتاب «تو یک ژنرالی» و هفتمین جلد مجموعه زندگی علما درباره شهید مصطفی خمینی.

محمدخانی درباره آثار پرفروش انتشارت روایت در این دوره از نمایشگاه ابراز می‌دارد: کتاب «تور تورنتو» روایت زندگی دانشجوی شهید امیرحسین قربانی یکی از شهدای حادثه هواپیمای اوکراین و همچنین کتاب «قصه دلبری» پرفروش‌ترین‌های ما را به خود اختصاص داده‌اند.

او با بیان اینکه انتشاراتش نسبت به سال‌های گذشته همانند سایر ناشران با کاهش آمار فروش روبرو شده است، ادامه می‌دهد: افزایش بی‌رویه قیمت کاغذ مزید بر علت شده. همچنین برگزاری همزمان ۲ نمایشگاه موجب کاهش حضوری مخاطبان شده است. 

غرفه‌ای که  «حَجازی» شده است!

در ادامه به سوی غرفه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس می‌روم، چرا که این مرکز به صورت مستند و دقیق تاریخ هشت سال دفاع مقدس را به صورت نوشتاری در کتاب‌ها ثبت می‌کند. مجتبی اخلاقی، مدیر انتشارات این مرکز بیان می‌دارد: برگزاری همزمان نمایشگاه حضوری و مجازی، حضور مردم در نمایشگاه را تحت‌الشعاع قرار داده است. مردمی که برای خرید اینجا می‌آیند، وقتی می‌فهمند ما فروش مجازی هم داریم، اینجا خرید می‌کنند، بعد از فاکتور کردن،‌ می‌گویند: برای ما پست کنید. در واقع غرفه ما در اینجا «ح+جازی» شده است.

او با اشاره به ذائقه بانوان و آقایان در خرید کتاب دفاع مقدسی می‌گوید: بانوان به کتاب‌های خاطرات شهدا علاقه‌مندند. روایان دفاع مقدس که می‌آیند، تاریخ شفاهی برایشان مهم است. از لحاظ فروش در حوزه ترجمه، کتاب «ویرانه دروازه شرقی» و کتاب «جنگ صدام»، حوزه فرماندهان، کتاب شهید احمد کاظمی،‌ مهدی باکری، حسن باقری، محمد ابراهیم همت و همچنین کتاب «یحیی» زندگینامه سردار رحیم صفوی، در حوزه تاریخ شفاهی، تاریخ شفاهی محسن رضایی و سردار شهید احمد غلامی پرفروش‌ترین کتاب‌های مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس را به خود اختصاص دادند.


دیدار سردار علایی و حجت‌الاسلام زائری در نمایشگاه

اخلاقی در ادامه گریزی به رویداد جالب این روزها در بحبوحه نمایشگاه می‌زند و ابراز می‌دارد: در حوزه روزشمارها، روزشمار جلد ۴۴ را که ماجرای مک فارلین است با توجه به مرگ مک فارلین که در این ایام اتفاق افتاد،‌ در فروش ویژه به قیمت همان چاپ سال ۱۳۹۱ با قیمت ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان به مخاطبان عرضه کردیم که این کتاب در نمایشگاه تمام شد. 

اجرای سرود حماسی با حضور دهه نودی‌ها 

مقصد بعدی‌ام غرفه «نشر شاهد» است. در این غرفه کودکان و نوجوانی با حمل پرچم ایران به اجرای سرود می‌پردازند. شلوغی غرفه مربوط به بازدیدکنندگانی است که به تماشای اجرای سراسر شور این دهه‌ نودی‌ها ایستاده‌اند.

 

استقبال از کتابی که تقریظ رهبر انقلاب را دارد

سرهنگ محمد کرمی، مدیر تاریخ سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در غرفه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از پرفروش‌ترین‌های این نهاد دفاع مقدسی می‌گوید. او اظهار می‌دارد: کتاب‌های متنوعی را در حوزه دفاع مقدس سازماندهی و چاپ کردیم که پرفروش‌ترین آن‌ها را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادیم؛ از جمله «آب هرگز نمی‌میرد» که تقریظ حضرت آقا را داشته است.

او ادامه می‌دهد: تعداد کتاب‌های دفاع مقدس چاپ شده در سال ۱۴۰۰ از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، ۱۷۰۶ عنوان کتاب است که بیش‌تر این کتاب‌ها درباره شهدای هشت سال دفاع مقدس است.


سارا عرفانی و اثر جدیدش

راز موفقیت اثر جدید سارا عرفانی

از کنار غرفه انتشارات شهید کاظمی که عبور می‌کنم، خیل جمعیت توجهم را جلب می‌کند. در میان جمعیت سارا عرفانی نویسنده کتاب «شمرون کناردون» را می‌بینم. او که برای جشن امضای اثر جدیدش به نمایشگاه آمده است، درباره علت استقبال مخاطبان از این اثرش اظهار می‌دارد: تمام تلاشم را کردم به شهید «امیرمحمد اژدری» خیلی نزدیک شوم و آنگونه که شخصیت این جهادگر بوده را در قالب نوشتار بیاورم. این عوامل باعث شده تا مخاطب خودش را در کنار شهید حس کند و او را ماورایی نبیند.


حمید داودآبادی از نویسندگان دفاع مقدس می‌گوید: از استقبال مردم از کتاب‌های حماسه و مقاومت با این گرانی کتاب شگفت‌زده شده‌ام


انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نشر شاهد انتشارات شهید کاظمی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس روایت فتح سارا عرفانی دفاع مقدس پرفروش ترین روایت فتح کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۶۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است

به گزارش خبرگزاری مهر، چهارده عنوان از تازه‌های نشر پیام آزادگان، ناشر تخصصی آزادگان و اسرای دفاع مقدس، همچون «کهکشان بی‌نشان»، «دخترکی لبه پنجره» و «تنهایی زیبا» امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در اولین روز و اولین ساعات برپایی سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم فرزانه قلعه‌قوند معاون پژوهشی نشر پیام آزادگان گفت: حوزه اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است. امسال با انتشار ۱۹ اثر جدید، سال پرباری را آغاز کرده‌ایم. ما به‌طور تخصصی در حیطه آزادگان و اسرا کار می‌کنیم که یکی از نیازهای روز جامعه است. همه مسائل مربوط به دفاع مقدس شریف و باارزش است؛ اما حس می‌کنم در شرایطی زندگی می‌کنیم که بیش از هر بخش از بخش‌های دفاع مقدس، نیاز داریم بخش اسارت را به جامعه معرفی کنیم؛ زیرا در نهایت محرومیت و محاصره به سر می‌بریم و با تنگناها و تحریم‌های زیادی روبه‌رو هستیم.

وی افزود: «زمستان می‌گذرد» خاطرات خودنوشت سید محمدعلی بصری از روزشمار اسارت است. «کنارهای جنوب» خاطرات مرحوم سید ابراهیم ظهوری است که سید حسن نوری، معروف به زیدالله که خود نیز آزاده است، آن را نگاشته است. «قافله زیبایی» مجموعه شعر با محوریت اهل بیت (ع) به خصوص حضرت زینب است. «کهکشان بی‌نشان» اثر سید محمد ابوترابی، مجموعه شعری با محوریت سید آزادگان، حجت‌الاسلام ابوترابی سروده شده است. «عمو علاءالدین» نیز واکاوی و تحلیل و رمزنگاری نامه‌های دوران اسارت به قلم سید جمال‌الدین زهرایی است.

معاون پژوهشی نشر پیام آزادگان گفت: سه کتاب دیگر با محوریت همسران آزادگان است. «تنهایی زیبا» نوشته فهیمه عبدلی، خاطرات زیبا توان همسر آزاده علی گوهرممیز است. «دخترکی لبه پنجره»، نوشته مریم ماهی خاطرات لیلان محمدی همسر آزاده قربان جدیدی شیخ‌حسن را در برمی گیرد. «ترکش‌های زردآلو» نوشته حمیده سلطانی به خاطرات فاطمه مسعود همسر آزاده یعقوب‌همراهی کوزه‌کنانی پرداخته است. «خبرگزاری دیگ‌پرس»، نوشته رضا خوب‌نژاد نیز درباره آزادگان مفقودی است که در آشپزخانه اردوگاه اخبار را رد و بدل می‌کردند. کتاب «سبک زندگی آزادگان» هم هدفش معرفی الگو به جامعه است. «عبور از شیشه‌های شکسته» نیز خاطرات خودنگاشت روحانی آزاده سید حسن می‌رسید است که جزو رهبران اردوگاه بوده است.

مهرداد فردوسیان آزاده پیش‌کسوت و نویسنده «جواهری در گونی» که در نوجوانی به اسارت حزب بعث گرفته شد، در ادامه این مراسم درباره این کتاب گفت: سال ۱۳۶۱ به اسارت گرفته شدم و هشت و سال و نیم در اسارت بودم. درباره اسارت کتاب‌های زیادی خوانده بودم؛ با این حال، حس می‌کردم مسائلی در اسارت وجود داشته که در این کتاب‌ها کم‌رنگ دنبال شده است؛ به همین دلیل این اثر را نوشتم. برای مثال، وقتی ما را برای کتک زدن از آسایشگاه بیرون می‌بردند، زجر و ناراحتی دوستان داخل آسایشگاه در کتاب‌ها توصیف نشده بود.

وی افزود: در اسارت جو یکنواخت و کسل‌کننده‌ای حاکم بود. برای رفع این یکنواختی برنامه‌هایی همچون تئاتر طراحی و با تمام محدودیت‌ها اجرا می‌کردیم. اولین تئاتری که اجرا کردم، مربوط به روزی بود که چند نفر از بچه‌ها را از شکنجه بازگرداندند و روحیه بچه‌ها خیلی ضعیف بود. به همین دلیل، به فکر یک اجرای عروسکی افتادم. یک پتو رویم انداختم و با امکانات ساده آسایشگاه یک تئاتر اجرا کردم و بچه‌ها بسیار سرگرم شدند.

امیر محمد عباس‌نژاد نویسنده «حمله گرگ‌ها» از سخنرانان دیگر این مراسم با اشاره به اینکه این ششمین کتاب من درباره ادبیات اسارت است، گفت: ادبیات اسارت انسانی‌ترین بخش ادبیات جنگ است؛ زیرا مواجهه انسان‌ها با یکدیگر است. کتاب «حمله گرگ‌ها» خاطرات علی شط‌نیسانی، از افسران ارتش است که در ۲۷ مهر ۱۳۵۹ در جبهه جنوب به اسارت گرفته شد. در روایت‌های این کتاب به لایه‌های پنهان اسارت پرداخته‌ام. ادبیات مقاومت دو عنصر دارد؛ مبارزه با چیزهای ناپسند که زندگی شریف انسان را تحت‌الشعاع قرار داده و تاب‌آوری در برابر اعمال قدرت‌های نامشروع که هر دو عنصر را در خاطرات اسرا می‌بینیم.

حمید احمدی‌نیا راوی کتاب «آهوی گمشده» که از اسرای مفقودالاثری هم بوده است، گفت: داستان‌های من در این کتاب در برابر داستان‌های ایثاگران دیگر ناچیز است. تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ثبت خاطرات شفاهی ایثارگران مرا وادار کرد که خاطراتم را بیان کنم. این کتاب از دوران کودکی تا زمان آزادی مرا شامل می‌شود و داستان‌های جذابی دارد. من چون مفقود و جزو اسرای ثبت‌نشده بودم، یک سال در زندان‌های الرشید و دو سال و نیم در اردوگاه تکریت ۱۱ بودم که یکی از مخوف‌ترین اردگاه‌های آن دوران بود؛ چون همه اسرایش از بچه‌های مفقود بودند.

زهره علی‌عسگری نویسنده کتاب «آهوی گمشده» در پایان این مراسم گفت: باید از نعمتی به نام انقلاب اسلامی قدردانی کرد که بعد از قرن‌ها تاریخ‌نویسی را از سلاطین گرفت و به دست مردم داد. من خودم را جزو مردم می‌دانم. این فرصت تاریخ‌نگاری را مردم نباید از دست بدهند. این کتاب از این جهت جالب است که جوانی شانزده‌ساله صبر می‌کند تا به سن قانونی برسد و به‌طور قانونی به جبهه برود. او وقتی وارد خاک عراق می‌شود، در شرایطی عجیب و خواندنی به اسارت گرفته شده و به عنوان مفقود ثبت می‌شود.

وی افزود: همیشه از دلاوری اسرا گفته می‌شود؛ اما از خطراتی که اسرای کم‌سن را تهدید می‌کرد، کمتر گفته شده است. در ابتدای داستان، با ایشان در دوره انقلاب مواجه می‌شویم که در مدرسه به عنوان بازیگر تئاتر انتخاب می‌شود و زمینه‌های شهرت برایش فراهم می‌شود. تئاتری کار می‌کنند به نام «آهوی کوچولو» که ایشان نقش یک آهو را بازی می‌کرد. نام‌گذاری کتاب به ماجرای آن تئاتر بازمی‌گردد که با سرگذشت راوی نیز متناسب است.

کد خبر 6100677 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است
  • ترکیب دل‌انگیزی از ایران و عراق و افغانستان
  • برگزاری یادواره روحانی شهید سیروس در لنده
  • حضور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • نشر ۲۷ بعثت با ۲۱۰ عنوان به نمایشگاه کتاب آمد
  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • «سروان شوذب مشکینی» زیر تیغ نقد
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران