Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@02:24:06 GMT

نمایشگاه «زیر جلد» برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۶۸۲۷۸

نمایشگاه «زیر جلد» برگزار شد

نمایشگاه «زیر جلد» همزمان با آغاز هفته توسط انتشارات سوره مهر در گالری خانه عکاسان حوزه هنری برپا شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، انتشارات سوره مهر همزمان با آغاز هفته کتاب نمایشگاه «زیر جلد» را در گالری خانه عکاسان حوزه هنری برپا کرد. این نمایشگاه به منظور نمایش جلد آثار این انتشارات در دهه‌های مختلف برگزار شده است؛ به طوری که مخاطب با سیر تحول و تغییرات سبک‌ها و نوع طراحی‌ جلدها در دوره‌های مختلف آشنا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمایشگاه «زیر جلد» که به مدت یک هفته برقرار است، طرح جلد بیش از 350 عنوان کتاب را در معرض دید علاقه‌مندان به کارهای طراحی قرار داد است.

در معرفی این نمایشگاه آمده است: جهان مکتوب بر ستون تنومند کتاب بنا شده است. کتاب صرفا متن نیست؛ متن و فرامتنی است که خیال را با واقعیت، واقعیت را با تجربه و تجربه را با اندیشه پیوند می‌زند و قرن‌ها تکریم کتاب به اقتضای کارکردش، در جلدسازی تبلور می‌یافت. از پوستین‌های شکار تا چرم‌های صنعتی حفاظی بودند بر این شیء قدسی.

اگر تاریخ کتابت اندکی کوتاه تر از تاریخ زیست است. ماندگاری کتاب در محیط بشر، جایگاهش را آشکار می‌کند، پس بخشی از تاریخ بشر را از تاریخ کتاب می توان خواند. تحولات چاپ هم کتاب را متحول کرد و هم جلدش را، تحولات صنعتی کتاب را به انبوه رساند و جلد را به تنوع. حالا دیگر جلد فقط محافظ نبود برشی ء قدسی؛ امتدادش بود یا تکمله‌اش، دریچه‌اش بود یا خاتمه اش و همین گونه‌گونی، جلد را حیات داد و برایش تاریخ ساخت. هنر عامه از اینجا به طور جدی مقارن کتاب شد و حتی زیاده نیست که بگوییم جلد کتاب در شکل گیری هنر عامه نقش بازی کرد. همان‌گونه که می‌شود تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را در خلال هنر و به ویژه هنر عامه پی گرفت، راه برای واکاوی آن تحولات از جلد کتاب‌ها ممکن است. سه ضلع هنر، کتاب و تحولات، آگاهی متمایزی به بار می آورد.

«زیر روی جلد» رویه‌ای دارد از جلد کتاب‌‌های حوزه هنری و انتشارات سوره مهر در بیش از چهار دهه، و لایه‌ای زیرین از تحولات 40 سال گذشته. جلدها گرچه نمایی از کل نشر ایران نیست، اما اگر به فروتنی نگوییم مهمترین، به واقع یکی از مهمترین مراکز نشر کتاب را بازنمایی می‌کند.

جلدهایی که پس از انقلابی عظیم عرضه شدند و از دل دفاع مقدس عبور کردند و دوره‌های متنوعی را پشت سر گذاشتند تا به امروز که پا به قرنی جدید می‌گذارند. نمایشگاه «زیر روی جلد» دعوت به تماشاست؛ تماشای زیر و روی جلد و آنچه فراتر از آن می توان دید.

علاقه‌مندان به بازدید از این نمایشگاه می‌توانند به گالری خانه عکاسان واقع در خیابان سمیه مراجعه کنند.

عرضه 16 عنوان از کتاب‌های سوره مهر در قالب واقعیت افزودهعیدانه الکترونیک سوره مهر برای مخاطبان

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حوزه هنری سوره مهر کتاب هفته کتاب حوزه هنری سوره مهر کتاب هفته کتاب سوره مهر زیر جلد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۸۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!

احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی درباره به خدمت گرفتن رسانه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: یکی از وجوه نمایشگاهی و نه فروشگاهی نمایشگاه کتاب می‌تواند ضریب دادن به رسانه یا به خدمت گرفتن رسانه برای کسانی باشد، که در تولید کتاب موثر هستند. سال‌های گذشته تلویزیون، شبکه تلوبیونی کتاب و دیگر رسانه‌ها به صورت فعال در نمایشگاه حضور داشتند. آن‌ها تلاش کردند فضای جامعه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب رنگ و بوی کتاب و کتاب‌خوانی بگیرد. 

شاکری ادامه داد: لازم است برنامه‌ریزی هنرمندانه صورت بگیرد تا از عموم برای حضور در نمایشگاه دعوت شود. از طرفی، باید کسی که وارد نمایشگاه کتاب می‌شود، نسبت به قبلش متفاوت شده باشد. اینطور نباشد که به پارک رفته است. 

این نویسنده افزود: ممکن است امسال در نمایشگاه کتاب تهران درباره «طوفان الاقصی» یا «وعده صادق» غرفه‌هایی تدارک شود. زمانی این برنامه‌ها می‌تواند از آمار کمی یک‌ طرفه خارج شود، که بتوان ارزیابی دقیق از نحوه برنامه‌ها داشت. مهم این نیست چند برنامه برگزار می‌کنیم، مهم این است برگزاری برنامه‌ها چه کاری می‌تواند انجام دهد. 

وی در پاسخ به این سوال که ما چه تعریفی از نمایشگاه کتاب تهران داریم، گفت: در گذشته یک نگاه اقتصادی و بازار فروش کلان در حوزه کتاب بر نمایشگاه حاکم بود. یعنی مجموعه‌ای از ناشران و غرفه‌داران بیشتر برای فروش کتاب به نمایشگاه مراجعه می‌کردند و فضا رنگ و بوی اقتصادی داشت. هرچه به زمان کنونی نزدیک می‌شویم، چون ابزارهای جدیدی برای خرید و معرفی کتاب به وجود آمده، جنبه اقتصادی بودن نمایشگاه کتاب تضعیف شده است.   

شاکری با بیان اینکه الان به راحتی می‌توان در سایت‌ها و مجاری مختلف کتاب را معرفی کرد، گفت: دولت پایگاه نمایشگاه مجازی کتاب را ایجاد کرده، که در اقصی نقاط کشور انتخاب، خرید و فروش و معرفی کتاب انجام می‌شود. باید نمایشگاه کتاب تهران به سمت بُعد تعاملی حرکت کند و بجای بخش اقتصادی به نفع بخش فرهنگ، تعامل، ارتقای عملکرد ناشران و ... حرکت کند. یعنی ماهیت فرهنگی نمایشگاه کتاب بر ماهیت اقتصادی‌اش غلبه کند.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که آیا اعلام روزانه میزان فروش در نمایشگاه کتاب مصداق اقتصادی بودن نمایشگاه است؟ توضیح داد: بله، البته متولیان نمایشگاه کتاب در گزارش‌های خود فقط به میزان فروش اکتفا نمی‌کنند و مولفه‌های مختلفی نظیر میزان فروش، میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه، رونمایی کتاب و ... را در گزارش‌های خود دخیل می‌کنند. 

وی با بیان اینکه ما هنوز به جنس مطلوب تعاملات نرسیدیم، افزود: مثلاً در نمایشگاه کتاب تهران شاهد برگزاری کلاس آموزشی هستیم. در حالی که در هر جا می‌توان این کلاس را برگزار کرد. سوال این است که این جلسات چه تناسبی با زمان و مکان نمایشگاه کتاب دارد. ما جلسه نقد کتاب برگزار می‌کنیم، در حالی که می‌توان همیشه این نوع جلسات را برگزار کرد. ما هنوز نتوانستیم اتصال بین برنامه‌های فرهنگی و نمایشگاه کتاب را برگزار کنیم. برآوردم این است که هنوز این جلسات سنخیتی با نمایشگاه کتاب ندارد. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • حاشیه‌ های روز اول نمایشگاه کتاب (عکس)
  • جشن بزرگ دختر ماه در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود
  • نشر ۲۷ بعثت با ۲۱۰ عنوان به نمایشگاه کتاب آمد
  • زوایای پنهان تاریخ در «هیس، هیچی نیس!»/ حضور استعدادهای شهرستان
  • در نخستین روز از نمایشگاه کتاب چه نشست‌هایی برگزار می‌شود؟
  • در اولین روز از نمایشگاه کتاب چه نشست‌هایی برگزار می‌شود؟
  • نمایشگاه کتاب تهران امروز آغاز به کار می کند
  • افتتاحیه سی و پنجمین نمایشگاه کتاب در مصلی برگزار می‌شود
  • پویش نقالی شاهنامه در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!