Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدت‌ها بود که ادبیات انقلاب در مخمصه تکرار و شعار گرفتار شده بود، در این میان تولد «ارتداد» نشان داد که با نگاهی ساختارشکنانه می‌توان از انقلاب، داستانی را روایت کرد که هم داستان است و هم می‌تواند گره‌های ذهنی مخاطب نسل جدید را باز کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «انتهای راهرو 27» عنوان نمایشگاه کتاب مجازی انتشارات سوره مهر است که در غیبت نمایشگاه کتاب تهران برگزار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نمایشگاه با هدف دسترسی آسان مخاطبان به آثار و همچنین بهره‌مندی آنها از تخفیف‌های نمایشگاهی برگزار شده است. در مدت برگزاری این نمایشگاه، کتاب «ارتداد»، نوشته وحید یامین‌پور، با بیشترین استقبال در صدر فهرست آثار به فروش رفته است. 

یامین‌پور که پیش از این با اجراهای جسور و متفاوتش شناخته می‌شد، پس از «نخل و نارنج» با «ارتداد» به بازار کتاب آمد و توانست با این دو اثر نظر بسیاری از کتابخوانان را به سمت آثار خود جلب کند. «ارتداد» که از آن می‌توان با عنوان وارونگی تاریخ نیز یاد کرد، با یک اتفاق عجیب آغاز می‌شود؛ نویسنده در همان ابتدا به مخاطب این اطمینان را می‌دهد که با اثری متفاوت در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی روبروست. 

پرداختن به مسائل فرهنگی و داشتن دغدغه‌های سیاسی اجتماعی، نخ تسبیح آثار یامین‌پور است که در هر کدام به شکل و شمایلی ظاهر می‌شود. با وجود این وجه مشترک در همه آثار، «ارتداد» به گونه‌ای دیگر به این دست از دغدغه‌ها پرداخته است. رمان از جایی شروع می‌شود که فکرش را هم نمی‌کنیم؛ درست زمانی که طبق تاریخ انقلاب باید به پیروزی برسد، به سرانجام نمی‌رسد و وقایعی برای مردم ایران رقم می‌خورد که از 17 شهریور تلخ‌تر و سیاه‌تر است. مدت‌ها بود که ادبیات انقلاب اسلامی در مخمصه تکرار و شعار گرفتار شده بود، در این میان تولد «ارتداد» نشان داد که با جسارت و با نگاهی ساختارشکنانه می‌توان از انقلاب داستانی را روایت کرد که هم داستان است و هم گره‌های ذهنی مخاطب نسل جدید را می‌تواند باز کند. 

«ارتداد» آمده تا پاسخی باشد به این سؤال نسل جوان که اگر انقلاب نمی‌شد، چه اتفاقی می‌افتاد؟ یامین‌پور درباره چرایی و چگونگی خلق این اثر می‌گوید: یکی از کارهایی که بنده انجام می‌دهم سخنرانی برای جوانان و دانشجویان است در این سخنرانی‌ها همیشه جوانان یک حفره‌ای برای دانستن تاریخ داشتند و من همیشه یک سوال می‌پرسیدم که اگر انقلاب اسلامی نبود ما چه چیزی را از دست می‌دادیم و‌ چه چیزی را به دست می آوردیم و این جرقه‌ای برای سوژه این کتاب بود، البته «ارتداد» قبل از «نخل و نارنج» در ذهن من بود و من با چند انتشاراتی صحبت کردم که یک نویسنده زبردست به بنده معرفی کنید تا سوژه را به آن بدهم و کمکش کنم تا داستان را بنویسد و با چند نویسنده هم صحبت کردم و همه از سوژه استقبال می‌کردند اما این کار را انجام نمی‌دادند.

در آخر کتاب «نخل و نارنج» هنوز به چاپ نرسیده بود که من نوشتن «ارتداد» را شروع کردم البته که آن زمان اسمش ارتداد نبود و «شکل دیگر حادثه» گذاشته بودم اما سعید سعادت که در نمونه خوانی‌ها به من کمک بسیاری می‌کرد اسم «ارتداد» را رویش گذاشت و این اسم ماند. من تا شش ماه پیوسته کتاب «ارتداد» را می‌نوشتم که ناگهان در تیرماه امسال حس کردم که دیگر نمی‌توانم ادامه بدهم؛ در حالی که 70 درصد کتاب را‌ نوشته بودم ولی حس کردم که اثر به بن بست رسیده است و نمی‌توانم سوژه را کامل کنم؛ در نتیجه ورقه‌ها را در کمد گذاشتم و سه ماه به نوشتن ادامه ندادم بعد از سه ماه دوباره به ورق‌ها روی آوردم و کتاب را یکساله تمام کردم.

آغاز داستان، قلم نویسنده، شخصیت‌پردازی و فضاسازی‌ها در کنار هم توانسته رمانی خوش‌خوان به مخاطب خود ارائه دهد؛ هرچند به نظر می‌رسد که نویسنده در بعضی از مواقع نتوانسته از تنگناها به خوبی خارج شود. با وجود این، به نظر می‌رسد یامین‌پور در دومین تجربه خود در حوزه داستان‌نویسی توانسته اثری ماندگار از خود به جامعه ادبی معرفی کند؛ اثری که شاید گزاف نباشد آن را یکی از تأثیرگذارترین آثار در حوزه ادبیات داستانی انقلاب اسلامی بنامیم.

درباره «ارتداد» صحبت نمی‌کنم

از دیگر آثاری که در نمایشگاه مجازی انتشارات سوره مهر مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است، می‌توان به «زن آقا» نوشته زهرا کاردانی، «مهاجر سرزمین آفتاب» اثر حمید حسام، «سه دیدار» به قلم زنده‌یاد نادر ابراهیمی و «خاطرات سفیر» نوشته نیلوفر شادمهری اشاره کرد. این نمایشگاه تا 22 تیرماه میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی است.  

انتهای پیام/

R1013197/P/S4,35/CT7 واژه های کاربردی مرتبط انتشارات سوره مهر ادبیات انقلاب اسلامی بیشتر بخوانید... عرضه «سه دیدار» با صدای یامین‌پور/ گزارش‌ها درباره «مردی که از فراسوی باور می‌آمد» درباره «ارتداد» صحبت نمی‌کنم یامین‌پور: برای پرداختن به «غرب‌شناسی» از همه طرف بد و بیراه شنیدیم

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انتشارات سوره مهر ادبیات انقلاب اسلامی سوره مهر ادبیات انقلاب اسلامی ادبیات انقلاب انقلاب اسلامی یامین پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۱۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه ادیان و مذاهب با ۳۲۳عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید

به گزارش خبرگزاری مهر، انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب با ۳۲۳ عنوان کتاب که ۵۰ عنوان آن‌ها عنوان چاپ اول هستند در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور پیدا می‌کند.

معرفی آثار جدید با حضور مولفان و مترجمان و پاسخگویی به سوالات دانشجویان و پژوهشگران حوزه تخصصی دین از برنامه‌های انتشارات مذکور در این‌رویداد هستند. در حاشیه این برنامه‌ها آخرین آثار منتشر شده نیز برای فروش عرضه خواهد شد.

انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب از ابتدای تاسیس در سال ۱۳۷۵ تاکنون بیش از ۴۵۰ عنوان کتاب در حوزه های تخصصی اسلام و مذاهب اسلامی، یهودیت، مسیحیت، ادیان شرق، جنبش های نوپدید دینی، عرفان و دین پژوهی منتشر کرده که ۵۰ عنوان از مجموعه، آثار ارائه شده از تازه های انتشارات دانشگاه و ۶۸ عنوان از آثار تجدید چاپ در موضوع ادیان و مذاهب است که در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود.

مشروح برنامه های حضور اساتید و مهمانان در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به این‌ترتیب است؛

۱- پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت رونمایی از کتاب علامه و عرفان نوشته غلامرضا نوروزی با حضور دکتر محمد معینی فر

۲- جمعه ۲۱ اردیبهشت رونمایی از کتاب الهیات گردشگری نوشته حمیده امیر یزدانی

۳- شنبه ۲۲ اردیبهشت رونمایی از کتاب جنسیت و توسعه و معرفی کتاب سیاستگذاری نهاد خانواده با حضور منصوره زارعان و خدیجه برزگر

۴- یک شنبه ۲۳ اردیبهشت رونمایی از کتاب های: فرشتگان مانوی نوشته محمد شکری فومشی، سلاسل صوفیه نوشته رحمان بوالحسنی با حضور مهدی فرمانیان

۵- دوشنبه ۲۴ اردیبهشت رونمایی از کتاب مرگ نوشته مهراب صادق نیا با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب

۶- سه شنبه ۲۵ اردیبهشت رونمایی از کتاب آشنایی با دین های بزرگ جهان و آیین سیکه نوشته محمدمهدی علیمردی و سیدمحمد روحانی

۷- چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت رونمایی از جلد چهارم کتاب کلام و جامعه به سرویراستاری سیدمحمدرضا بهشتی با حضور احمدرضا مفتاح

۸- پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت رونمایی از کتاب های: عقل و ایمان و در آمدی به آیین پروتستان نوشته شهاب الدین وحیدی و کتاب المناظرات با ترجمه محمد جاودان

۹- جمعه ۲۸ اردیبهشت رونمایی از کتاب ایثار در ادیان نوشته انسیه شیر خدایی

کد خبر 6099331 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • برنامه‌های علمی و فرهنگی برای نمایشگاه کتاب
  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • حضور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • دانشگاه ادیان و مذاهب با ۳۲۳عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • خوزستانی‌ها در انتهای جدول؛ اتفاقی که برای اولین بار در تاریخ لیگ برتر ایران افتاد
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • یک جنگ سرد جدید؟ جنگ جهانی سوم؟ / چگونه می توانیم در این «عصر سردرگمی» حرکت کنیم؟
  • به جای واکنش احساسی، چهره واقعی اسلام را به دنیا نشان دهیم